پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

این پایگاه در حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد و از طریق نشر حقایق، نقد منصفانه و تحلیل های علمی ، روحیه حسابدهى و مسئولیت پذیری را تعقیب می نماید

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

این پایگاه در حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد و از طریق نشر حقایق، نقد منصفانه و تحلیل های علمی ، روحیه حسابدهى و مسئولیت پذیری را تعقیب می نماید

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

علی(ع) فرمود:« وَ اللهِ مَا یَنْتَفِعُ‏ بِهَذَا أُمَرَاؤُکُمْ وَ إِنَّکُمْ لَتَشُقُّونَ عَلَى أَنْفُسِکُمْ فِی دُنْیَاکُمْ وَ تَشْقَوْنَ بِهِ فِی أُخْرَاکُمْ:
به خدا سوگند امیران شما از این کار (تملق و چاپلوسی) سودی نمی‌برند. شما خود را در دنیا به رنج و زحمت می‌اندازید و در آخرت به این کار، شقی و بدبخت می‌شوید». (نهج البلاغه صبحی صالح، حکمت 37)
پیامبر اکرم(ص) فرمود: َ احْثُوا فِی وُجُوهِ الْمَدَّاحِینَ التُّرَاب‏: بر روی‌ چـاپلوسان سـتایشگر خاک‌ بپاشید‌! (نهج‌ البلاغه ابن ابی الحدید ج 17 ص 45 )

اسلاید شو

اسلاید شو

محمدضیا والی ولایت دایکندی

اسلاید شو

معرفی اجمالی علما و شخصیت های دایکندی

اسلاید شو

--------------------
moisrex ------------------

اسلاید شو

معرفي سناتوران ولایت دایکندی

اسلاید شو

اسلاید شو

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی از طریق نقد منصفانه و تحلیل های علمی خود روحیه حسابدهى و شفافیت را در حکومت محلی تعقیب می نماید*** این پایگاه تا حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری درولایت دایکندی می باشد *** این پایگاه در جهت اداره سالم ومدیریت أثربخش در در ولایت دایکندی می کوشد*** با آخرین گزارشات و تحلیل های خبری ولایت دایکندی با ما باشید** منتظر تماس و ارتباط علمی و فرهنگی شما می باشیم*** راه ارتباطی ما:adalat115@gmal.com

ابزار ساخت متن های متحرک

معرفی اعضای شورای ولایتی ولایت دایکندی

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

آخرین نظرات
  • ۱۶ آبان ۰۰، ۲۲:۲۹ - منوچهر محمد عظیمی
    مرسی
  • ۷ اسفند ۹۹، ۰۹:۱۰ - من
    سلام

انتقام سخت تیم دولت ساز از مردم دایکندی در مسوده بودجه مالی سال 1399

نخبگان و محصلین ولایت دایکندی | شنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۸، ۰۸:۵۸ ق.ظ

وقتی ولایتی ۸۰ درصد یا ۶۰ درصد به تیم برنده رای می‌دهند به همان اندازه می‌توانند خواسته‌های خود را با قدرت و منطق تعقیب کنند و اگر به تیم بازنده رای داده باشند، به همان پیمانه خواسته‌های شان پا در هوا خواهند بود. ممکن است این نوع نگاه با توجه به وظایف حکومت‌ها درست نباشد اما در اینجا جزو واقعیت تلخ انکار ناپذیر است.!

متن زیر نوشته ی آقای توسلی مشاور معاون دوم ریاست جمهوری است

بودجه ملی سال مالی ۱۳۹۹ و ذکر چند نکته

----

۱- بودجه انکشافی سال ۹۹ در حدود یک سوم کل بودجه ملی (۳۲%) می‌باشد. (مجموع کل بودجه ۴۲۸ میلیارد افغانی و بودجه توسعه‌ای ۱۳۹ میلیارد افغانی می‌باشد).

۲- در بودجه سال ۹۹ پروژه‌های جدید از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کنند بلکه هدف حکومت تکمیل پروژه‌های سابق است.

۳- اختصاص بودجه به هر ولایت بر اساس معیارهای الف) تعداد نفوس، ب) درجه ولایت، ج) محرومیت و د) مساحت جغرافیایی می‌باشد که متاسفانه در طی ۱۹ سال این معیارها هم به درستی رعایت نشده است بلکه بیشتر بر بنیاد چانه زنی‌های وکلای هر ولایت و رهبران سیاسی به صورت جمعی و انفرادی بوده است.!

۴- نقش اول را در تنظیم و پیشنهاد پروژه‌ها حکومت محلی در ولایات و سپس ادارات مرکزی در کابل دارند. اما به دلیل زیاد بودن طرح‌های ارائه شده و کمبود بودجه انکشافی، بخشی اندک از آنان در مسوده بودجه وارد می‌شود.

۵- در قسمت گزینش و تنظیم پروژه‌ها به صورت کلی سیاست کلان حکومت نقش دارد اما در تعیین مصداق وکلای هر ولایت می‌توانند نقشی سازنده یا مخرب در قسمت اولویت‌بندی بر بنیادسنجش نیازها در سطح ملی و ولایتی داشته باشند.

۶- متاسفانه اکثر وکلا با بودجه‌سازی و تنظیم پروژه‌ها آشنایی چندان ندارد و اگر چانه زنی نمایند در حد طرح یک مکتب، ساخت مسجد، چاه آب و چند کیلومتر سرک جغلی است نه اینکه اولویت بنیادی در سطح ملی و ولایت خود را درست تشخیص کنند و در نظر بگیرند!

۷- وکلا در داخل پارلمان نه بر اساس منافع جمعی و ملی بلکه بر اساس منافع شخصی و قریه‌ای حرکت می‌کنند تا برای موکلین خود گبی برای گفتن داشته باشند و لذا فعلا فراکسیون قدرتمندی که بر مبنای منافع جمعی مردم افغانستان حرکت کنند و موضع بگیرند، وجود ندارد.

۸- مردم ما در صورتی می‌توانند به بودجه متوازن در سطح کشور، ولایات و ولسوالی‌ها برسند که در وزارت مالیه در بخش تنظیم بودجه و در سطح تصمیم‌گیری در این وزارت افراد توانمند، آگاه و دلسوز را داشته باشند و وکلا وظیفه نظارتی خود را به درستی ایفا نمایند، در غیر این صورت از تنظیم بودجه به صورت عادلانه و مساوی از هرم تا قاعده - باتوجه به نگاه غیر تخصصی - خبری نخواهد بود.

۹- به هر حال باتوجه به واقعیت عینی افعانستان چه بخواهیم و چه نخواهیم تعامل دو سویه است. وقتی ولایتی ۸۰ درصد یا ۶۰ درصد به تیم برنده رای می‌دهند به همان اندازه می‌توانند خواسته‌های خود را با قدرت و منطق تعقیب کنند و اگر به تیم بازنده رای داده باشند، به همان پیمانه خواسته‌های شان پا در هوا خواهند بود. ممکن است این نوع نگاه با توجه به وظایف حکومت‌ها درست نباشد اما در اینجا جزو واقعیت تلخ انکار ناپذیر است.!

۱۰- در پایان باید گفت که ۸۰ درصد انتقادات نه از روی آگاهی و تحلیل منطقی و نقد جدی سند بودجه سال ۹۹ بلکه بر بنیاد احساسات زودگذر مثل دوران انتخابات است که چندان اثربخش نخواهد بود.

از این رو امیدواریم نقدی بودجه خالی از پیشدواری و بر مبنای اسلوب علمی و مبنایی صورت گیرد تا برای رهبری حکومت، تصمیم‌گیرندگان و بودجه‌سازان کشور نیز در آینده مفید واقع شود.

منبع صفحه فیسبوک- توسلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
این پایگاه: از طریق نقد منصفانه و تحلیل های علمی، روحیه حسابدهى و شفافیت را در حکومت محلی ولایت دایکندی تعقیب می نماید*** این پایگاه: تا حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد *** این پایگاه: در جهت اداره سالم ومدیریت أثربخش در ولایت دایکندی می کوشد*** با آخرین گزارشات و تحلیل های خبری از ولایت دایکندی با ما باشید*** این پایگاه: پذیرای مقالات وتحلیل های خبری شما برای نشر در اینجا می باشد*** این پایگاه: پیشنهادات شما را در مورد عرضه خدمات بهتر خود به دیده قدر مینگرد.*** اطلاع رسانی شما، این سایت را به دیگران موجب امتنان و خرسندی است*** منتظر تماس و ارتباط علمی و فرهنگی شما می باشد*** راه ارتباطی شما به ما: adalat115@gmail.com