نزدیک به ۴۰ جریب زمین در دایکندی زیر کشت زعفران قرارگرفت
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری دایکندی د میگویند، در ۵ سال اخیر، کشت زعفران پس از ولایت هرات بهترین نتیجه را در ولایت دایکندی داده و قرار است صدها دهقان دیگر نیز تحت حمایت این برنامه قرار گیرند...
به گفتۀ مسئولان ریاست زراعت دایکندی، در سال جاری، ۱۹ متریک تن پیاز زعفران به صورت رایگان به دهقانان شش ولسوالی دایکندی توزیع شده است.
سیدعبدالوهاب فیروزی، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری دایکندی میگوید که برآوردهای این اداره نشان میدهد که درآمد دهقانان از کشت و تولید زعفران، بهتر از حاصلات تریاک بوده است.
به گفته او، سال گذشته ۱۰۰ کیلوگرام زعفران در این ولایت تولید شده و انتظار میرود این رقم در سال آینده سه برابر شود.
برخی از کشاورزان میگویند، در صورت حمایت دولت در زمینۀ تهیه پیاز زعفران، ایجاد مارکیت و فراهمکردن دستگاههای خشککنندۀ زعفران، آنان زمینهای بیشتری را زعفران کشت خواهند کرد.
به گفته ریاست زراعت دایکندی، بیشترین سهم را در کشت زعفران زنان دایکندی دارند و از کارشان راضی اند.
فاطمه موسوی، یکی از زنانی است که به مساحت دو جریب زمین را به صورت شخصی و یک جریب دیگر را با حمایت یک شرکت چینی زعفران کشت کرده است.
در حال حاضر زعفران از پر درآمدترین محصولات زراعتی در کشور محسوب میشود. با آنکه شماری از کشاورزان به تازهگی به کشت این محصول رو آوردهاند، اما در زمینه بستهبندی و خشککردن آن نیاز به تجهیزات دارند.
مسئولان ریاست زراعت میگویند، ماشینهای کوچک خشککنندۀ زعفران را با همکاری برخی نهادها در زمان محصولبرداری زعفران در اختیار این کشاورزان قرار میدهند.
- ۹۹/۰۳/۲۸