جنبش روشنایی از دید یک امریکایی
دیدگاه جهان در حال تغیر است نسبت به هزاره ها...
امروز با یک خانم امریکایی از طریق فیس بوک صحبت داشتم او در مورد جنبش روشنایی دیدگاه اش را طور ذیل بیان کرد؛
جامعه هزاره از نبود یک رهبر مقتدر که زبان خارجی هارا می دانست و برای آنان در مورد حقوق نقض شده ای هزاره ها طی سالیان متمادی استدلال کند همواره رنج می برد.
هیچ یک از رهبران هزاره نمی توانست برای خارجی ها دلیل موجه را بیان کند تا مشکلات هزاره ها در افغانستان حل گردد.
خارجی ها بخصوص جامعه اروپایی و امریکایی فکر می کردند که هزاره ها با توجه به مذهب شان از طرف دولت ایران دیکته می شوند و سیاست آنانرا در افغانستان به پیش می برند.
اما امروز با به وجود آمدن جنبش روشنایی، دید امریکایی ها و اروپایی ها در مورد هزاره ها بکلی تغییر یافته است. امروز هزاره ها منحیث مردم متمدن، متعهد به ارزش های دموکراسی و حقوق بشر در جامعه اروپایی و امریکا معرفی شده است.
سیاسیون جامعه غربی در حال چانه زنی با دولتمداران شان هستند تا تصویر واقعی هزاره ها را بصورت اساسی آن به معرفی بگیرند.
تحقیقات که تازه صورت گرفته است هیچ یک از هزاره خواسته و ناخواسته در پی اخلال پروسه صلح نبوده است، بلکه خوب از آن حمایت کرده است. هیچکدام از هزاره ها تا بحال در خرابی پل و پلچک، انتحار و انفجار نبوده است.
کمک های محدود که در مناطق هزاره نشین صورت گرفته به خوبی از آن استفاده شده است، مردم هزاره ارزش های دموکراسی را بصورت واقعی آن پذیرفته اند و به آن احترام و پابندی دارند.
مشارکت مردم هزاره در پروسه های انتخاباتی بیانگر آنست. صف های طولانی در زمان رای دهی تصویر واقعی هزاره ها را به جامعه جهانی نشان داده است.
وی امید وار است که هزاره ها آینده ای درخشانی در پیش دارند و ذریعه این جنبش که به تازگی تشکیل یافته است می توانند راهکارهای اساسی و امیدوار کننده را به جامعه جهانی ارائه بدارند.
وی می گوید رسانه های خارجی همه روزه یک مقاله و یا دومقاله در مورد هزاره ها بخصوص از جنبش روشنایی به دست نشر می رسانند.
- ۹۵/۰۷/۰۶