کشف صدها اثر باستانی در ولایت دایکندی
چند سال پیش صدها اثر باستانی در ولایت دایکندی کشف گردید که عبارت است از...
آثار کشف شده در ولایت دایکندی شامل یک کوزه گلی سرخ رنگ، 42 سکه نقش شده به کلمات قرآنی، 34 سکه شکسته، 2 چوری شکسته، 2 قاشق شکسته، 3 انگشتر از جنس نقره، 94 سکه شکسته، 3 مهره زرد رنگ و 2 حلقه گوشواره از جنس طلا، یک ظرف زرگری و یک مهره مرجان است.
این آثار باستانی از مربوطات ولسوالی سنگ تخت و بندر دایکندی، هنگام بازسازی سرک از سوی مردم محل کشف شده است. آقای ارزگانی افزود که این آثار باستانی از مربوطات ولسوالی سنگ تخت و بندر دایکندی، هنگام بازسازی سرک از سوی مردم محل کشف شده است. به گفته او این آثار برای نگهداری به ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت دایکندی منتقل شده است.
او تاکید کرد که نوع جنس این آثار باستانی را زرگران بازار نیلی مرکز دایکندی تشخیص داده اند اما تاکنون به صورت دقیق معلوم نیست که این آثار مربوط به کدام دوره تاریخی است.
والی دایکندی تاکید کرد که یک هیأت تخنیکی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور به این ولایت سفر کنند تا نوعیت و قدامت تاریخی این آثار باستانی را شناسایی کنند.
دایکندی در مرکز کشور از ولایات تاریخی در جوار مناطق باستانی کرمان، لعل و سرجنگل قرار دارد.
این ولایت در ادوار تاریخی گذشته یکی از راه های مواصلاتی امپراطوری غزنویان به شمار می رفته است.
گفته می شود که در مناطق مختلف دایکندی، آثاری باقی مانده که نمایانگر حیات در دوره های دور تاریخی است.
با این حال قربانعلی ارزگانی والی دایکندی می گوید که مناطق مختلفی در دایکندی از جمله چوقچار، کیان، ولسوالی های سنگ تخت و بندر، میرامور و دره ای در نزدیکی نیلی مرکز این ولایت، آثار تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده است.
بر اساس اظهارات او، ولایت دایکندی آثار تاریخی زیادی دارد و ساخت یک موزیم محلی در این ولایت ضروری است .
به باور او با نگهداری این آثار در موزیم ولایت داکندی، هویت تاریخی مردم این منطقه به نمایش گذاشته خواهد شد.
ارزگانی تاکید کرد که مسوولان محلی ولایت دایکندی برای ساخت این موزیم با مقام های وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت گو خواهند کرد.