این شهر شهر بی پرسان است؛ بساز و بحال خودش واگذار کن!
حکایت تلخ از سرنوشت دو چوک که با ملیونها افغانی ساخته شده و به فراموشی سپرده شده اند...
اندر زمان زعامت خانم معصومه مرادی والی اسبق دایکندی چوک درمسیر سرک بین دو بازار نیلی (شهرک جدید و بازار کهنه) ساخته شد و تاکنون باوجودیکه تصاویر از شهید مزاری در آن نصب گردیده است به دلایل نام آن نا مشخص است این چوک در ابتدا به مبلغ ۱۲/۴ ملیون افغانی توسط دستگاه حاکم به معامله گرفته شده و به شرکت بنام (بیگ آسیا) سپرده شده بود.
در آنزمان من در رادیو دایکندی مسئول بودم و نسبت مشکوکیت که در رابطه به هزینه آن پیدا نمودم مسئله را جدی گرفته به کمک همکارانم در یک گزارش رادیویی وتحقیق انجام شده در این زمینه و همکاری رحیمی زاده وکیل وقت شورای ولایتی ثابت ساختیم که چوک توسط داوطلبی نه بلکه گویا پروسه تدارکات آن بگونه ساختگی سپری شده وباالخره کار ساخت آن به این شرکت سپرده شده است.
با نشر این گزارش خوشبختانه دوباره چوک، به داوطلبی سپرده شده و طی یک رقابت آزاد شرکت بنام (عمران دایکندی) به مبلغ ۴/۶ ملیون افغانی برنده گردید که چیزی،در حدود هفت ملیون افغانی تفاوت قیمت در کار ساخت آنرا را نشان می داد که نشر این گزارش سبب شد تا تهدیدات جدی از سوی دستگاه حاکم متوجه من گردد.
در نتیجه چوک توسط شرکت عمران دایکندی ساخته شد اما برعلاوه برخی از نواقص در ساخت چوک، به عوض چمند چیز شبیه ووییل ( نوع از گیاه شبیه جودر یا گندم) کاشته شد که جز نمایی سبزگون هیچ گونه حیثیت چمن را بخود نداشت.
القصه باگذشت یک ونیم سال یا بیشتر اکنون همان ووییل های کشت شده نیز خشک و ساحه چمند این چوک به اصطلاح هزارگی شباهت عجیبی به (شیغ لنگ مال) پیدا کرده است و هیچ نوع توجه در جهت سبز نگهداشتن آن صورت نگرفته است و بد تر ازهمه گاهی آوازه های از تخریب دوباره این چوک بعلت غیر معیاری بودن آن نیز بگوش میرسد که اگر چنانچه حقیقت داشته باشد ملیونها افغانی به مصرف رسیده در این چوک بسان ۹۰ ملیون افغانی که در زمان هارون آرش (اولین شهردارنیلی) در مسیر سرک که این چوک قرار دارد و اکنون پشنهاد است که بنام شهید صادقی مسما شود به باد فنا خواهد رفت.
گذشته از این چوگ گل بادام که امسال به برکت جشنواره فرهنگی گل بادام کمی به آن رسیدگی صورت گرفته و نمایی خوبتری نسبت به گذشته به خود گرفته بود، گلهای آن توسط افراد نا آگاه و اطفال به یغما برده می شود اما یک نفر وجود ندارد تا از زیبایی های چوک حراست و حفاظت نماید و حتی رهگذران آگاه نیز تخریب این مناظر زیبا را به نظاره می نشینند و مانع کندن و تخریب آنها نمی شوند.
حال سئوال اینجاست که آیا ارگان و نهاد در قبال حفاظت و نگهداری سبزه ها ومناظر داخل این دو چوک مسئولیت دارند ؟
و آیا نهاد های ناظر بر اعمال نهاد که مسئول است، اصلا به وظیفه خود عمل می کنند؟
و چرا سرمایه مردم (از بیت المال) اینگونه به هدر می رود!
؟!
پشنهاد من به شهر داری محترم اینست که در رابطه به این نا به سامانی ها و دها مشکلات دیگر شهری طی یک کنفرانس خبری به مردم دایکندی پاسخ روشن ارائه نموده و در قبال مسئولیت شان ادای دین نماید در غیر آن برمردم دایکندی است که در قبال منافع شان حساس بوده حکومت را ملزم به پاسخگویی نمایند
منبع: رادیو نسیم
- ۹۸/۰۴/۰۱