روایت تلخ: علیاحمدجوان مخترع در دایکندی می گوید فقر نگذاشت به تحصیلم ادامه دهم
یک جوان 19 ساله در دایکندی که به دلیل فقر و تنگدستی نتوانسته است به تحصیلش ادامه بدهد هشت وسیلۀ الکترونیکی اختراع کرده است....
علیاحمد، باشندهٔ روستای خوشکِ ولسوالی اشترلی ولایت دایکندی است. او بعد از سپریکردن دورهٔ آموزشی حرفه و فن در نیلی، مرکز دایکندی موفق شده چندین سیستم و ابزار الکترونیکی و برقی اختراع کند.
این سیستمها و ابزارها شامل لامپ بیسیم مجهز به وایفای، کمک آنتن برای تقویت آنتنهای شبکههای مخابراتی، پاوربانک برای شارژ تلفن همراه، قطبنمای مقناطیسی برای مسافرت، پنکۀ لامپدار برای مطالعه، دینام برق، آب ترازوی لیزری و موتور برقی برای روشنکردن موتر است.
این جوان چند وسیلهٔ الکترونیکی و برقی دیگر نیز زیر کار دارد؛ از جمله ماشینی که به صورت هوشمند از تصادف موترها جلوگیری میکند.
مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت دایکندی میگویند که اختراعات و نوآوریهای علیاحمد را با معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در میان گذاشتهاند و قرار است او با ۳۰ درصد تخفیف شامل برنامهٔ آموزش شرکت برشنا شود.
حبیبالله حسنی، آموزگار علیاحمد میگوید، در صنف ترمیم تلویزیون، قطعات برقی را خریداری کرده و در اختیار علیاحمد قرار داده است و علیاحمد با استفاده از ترکیب قطعات، هشت وسیلهٔ برقی جدید اختراع کرده است.
علیاحمد میگوید، سال گذشته در آزمون کانکور اشتراک کرده و به رشتۀ زراعت دانشگاه بامیان کامیاب شد، اما به دلیل فقر اقتصادی موفق نشد به تحصیلش ادامه دهد. او از مقامهای محلی دایکندی میخواهد تا زمینۀ تحصیلاش را در بخش فیزیک برق فراهم سازند تا بتواند به آرزوهایش برسد.
21 قوس 1397
منبع : سلام وطندار