وضعیت معارف دایکندی
رییس معارف ولایت دایکندی : در ولایت دایکندی اکنون نزدیک به ۴۰۰ باب مکتب که شامل؛ ۹۰ باب مکتب ابتدائیه، ۹۸ متوسطه و ۲۰۷ لیسه میشود، وجود دارد که از این مجموع، ۱۳۹ باب آن دارای تعمیر اساسی و پخته، ۳۵ باب گلی و ۱۸۷ باب دیگر آن فاقد تعمیر میباشد...
رحمت الله سیرت رئیس معارف دایکندی در دیدار سرور دانش، روز چهارشنبه ۳۰ جوزا 1397 وضعیت معارف دایکندی چنین توصیف کرد (خبرگزاری صنا) در این ولایت ۴۴۳ باب مکتب تعلیمات عمومی، ۴ باب مکتب خصوصی، ۸ باب مرکز تربیه معلم، ۷ باب مکتب تخنیکی، ۷ باب مدرسه دینی و ۱ باب دارالعلوم فعالیت دارد.رئیس معارف دایکندی از رشد کمی معارف این ولایت ابراز رضایت کرده و گفته است این ارزیابی به دستور وزیر معارف و براساس پلان استراتیژیک سوم ملی معارف مطابق به اصول کیفیت، مرتبط بودن، دسترسی متوازن، مدیریت مؤثر، شفافیت و پاسخگویی تهیه شده است.
براساس این گزارش، کمبود بودجه مورد نیاز و کمبود بیش از دوهزار بست معلمی در ولایت دایکندی، از چالش های اصلی است که نظام معارف دایکندی همه ساله با آن دست به گریبان است.
آقای سیرت همچنان گفت که بیش از نیمی مکاتب ولایت دایکندی (۲۲۵ باب مکتب) تعمیر ندارد و در کنار این مشکل، ظرفیت پایین مسلکی معملین نظام معارف دایکندی، بر چالشهای موجود در معارف آن ولایت افزوده است.
این درحالی است که براساس ارزیابی رئیس معارف ولایت دایکندی، تعداد کل شاگردان تعلیمات عمومی و برنامه های ریاست معارف به تعداد ۱۸۶۶۰۸ تن شاگرد می رسد. در تحلیل وضعیت معارف دایکندی آمده است که از بین مجموع ۳۲۹۵ تن معلم برحال در مکاتب دایکندی، تنها ۲۱۷ بست آن مطابق رشته و براساس نیازمندی مضمونی استخدام شدهاند.
رئیس معارف ولایت دایکندی موجودیت فساد، عدم شفافیت، معلمان خیالی و کمبود وسایل و امکانات مورد نیاز معارف و کمبود کتب درسی را از دیگر مشکلات نظام معارف ولایت دایکندی برشمرد و بر توجه جدی ادارات مسئول در رسیدگی به این مشکلات تأکید کرد.