پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

این پایگاه در حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد و از طریق نشر حقایق، نقد منصفانه و تحلیل های علمی ، روحیه حسابدهى و مسئولیت پذیری را تعقیب می نماید

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

این پایگاه در حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد و از طریق نشر حقایق، نقد منصفانه و تحلیل های علمی ، روحیه حسابدهى و مسئولیت پذیری را تعقیب می نماید

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی

علی(ع) فرمود:« وَ اللهِ مَا یَنْتَفِعُ‏ بِهَذَا أُمَرَاؤُکُمْ وَ إِنَّکُمْ لَتَشُقُّونَ عَلَى أَنْفُسِکُمْ فِی دُنْیَاکُمْ وَ تَشْقَوْنَ بِهِ فِی أُخْرَاکُمْ:
به خدا سوگند امیران شما از این کار (تملق و چاپلوسی) سودی نمی‌برند. شما خود را در دنیا به رنج و زحمت می‌اندازید و در آخرت به این کار، شقی و بدبخت می‌شوید». (نهج البلاغه صبحی صالح، حکمت 37)
پیامبر اکرم(ص) فرمود: َ احْثُوا فِی وُجُوهِ الْمَدَّاحِینَ التُّرَاب‏: بر روی‌ چـاپلوسان سـتایشگر خاک‌ بپاشید‌! (نهج‌ البلاغه ابن ابی الحدید ج 17 ص 45 )

اسلاید شو

اسلاید شو

محمدضیا والی ولایت دایکندی

اسلاید شو

معرفی اجمالی علما و شخصیت های دایکندی

اسلاید شو

--------------------
moisrex ------------------

اسلاید شو

معرفي سناتوران ولایت دایکندی

اسلاید شو

اسلاید شو

پایگاه اطلاع رسانی ولایت دایکندی از طریق نقد منصفانه و تحلیل های علمی خود روحیه حسابدهى و شفافیت را در حکومت محلی تعقیب می نماید*** این پایگاه تا حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری درولایت دایکندی می باشد *** این پایگاه در جهت اداره سالم ومدیریت أثربخش در در ولایت دایکندی می کوشد*** با آخرین گزارشات و تحلیل های خبری ولایت دایکندی با ما باشید** منتظر تماس و ارتباط علمی و فرهنگی شما می باشیم*** راه ارتباطی ما:adalat115@gmal.com

ابزار ساخت متن های متحرک

معرفی اعضای شورای ولایتی ولایت دایکندی

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

اسلاید شو

آخرین نظرات

پیام تسلیت مراجع عظام و شخصیت های کشوری به مناسبت ارتحال ملکوتی حضرت آیت الله العظمی محسنی

نخبگان و محصلین ولایت دایکندی | سه شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۲ ب.ظ

آیت الله «محمدآصف محسنی قندهاری» از علمای بزرگ شیعه کشور و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) دعوت حق را لبیک گفت. ایشان که ریاست شورای اخوت اسلامی افغانستان را نیز بر عهده داشت شامگاه روز گذشته ۱۴ اسد / مرداد ۱۳۹۸ در سن ۸۵ سالگی در “کابل” درگذشت...

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

خبر ارتحال عالم جلیل القدر جناب آیه الله آقای حاج شیخ محمد آصف محسنی (طال ثراه) موجب تأثر و تأسف فراوان گردید. فقدان آن بزرگوار که از علمای شاخص و اندیشمندان مخلص و مبارزان راه استقلال و وحدت ملت شریف افغانستان بودند خسارتی بزرگ است.

اینجانب این مصیبت وارده را به مردم عزییز افغانستان به ویژه به علما و فضلاو طلاب حوزه های علمیه و به بستگان محترم و همه علاقه مندان آن فقید سعید تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای ایشان علو درجات و برای بازماندگانشان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت دارم. ولاحول ولا قوه ذلا بالله العلی العظیم

۴ذیحجه ۱۴۴۰هـ

علی الحسینی السیستانی

 پیام تسلیت محمد اشرف غنی، رئیس جمهور کشور

وی در پیوند به درگذشت حضرت آیت الله محسنی گفته است که درگذشت وی ضایعه بزرگ برای افغانستان و جهان اسلام است.

 

در این پیام آمده است که شادروان آیت الله محمد آصف محسنی دارای اخلاق و سجایای نیکو بود، در عرصه علوم اسلامی دست بلند داشت و در پیروزی جهاد برحق مردم افغانستان تلاش های خستگی ناپذیر را انجام داد.

به گفته رئیس جمهور، از مرحوم محسنی تالیفات و آثار ارزشمند در حوزه‌ی علوم اسلامی بجا مانده که می تواند مشعل راه نسل های بعدی گردد و میراث‌ ماندگار برای مسلمانان افغانستان و جهان اسلام به‌شمار ‌رود.

مرور بر سابقه فعالیت های فرهنگی سیاسی و جهادی حضرت آیت الله محسنی(ره)

آیت‌الله محسنی در سال‌های گذشته بخش عمده‌ای از فعالیت‌هایش در زمینه “تقریب مذاهب تسنن و تشیع” متمرکز بود.

پیکر پاک آیت الله محمدآصف محسنی(ره) ساعت ۳ بعدازظهر امروز سه شنبه ۱۵ اسد / مرداد ۱۳۹۸ از مجتمع علمی ‌‌فرهنگی و حوزه علمیه خاتم النبیین(ص) کابل تشییع و در همان جا به خاک سپرده می شود.

آیت الله «محمدآصف محسنی قندهاری» از علمای بزرگ شیعه کشور و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) دعوت حق را لبیک گفت. ایشان که ریاست شورای اخوت اسلامی افغانستان را نیز بر عهده داشت شامگاه روز گذشته ۱۴ اسد / مرداد ۱۳۹۸ در سن ۸۵ سالگی در “کابل” درگذشت.

حضرت آیت الله محسنی فرزند «محمد میرزا محسنی» شب جمعه پنجم اردیبهشت سال ۱۳۱۴ خورشیدی ــ مطابق با ۲۲ محرم الحرام سال ۱۳۵۴ قمری مساوی با ۲۶ آوریل ۱۹۳۶ میلادی ــ در یک خانواده مذهبی و مؤمن در شهر “قندهار” به دنیا آمد.

ایشان با هوشی سرشار، تحصیلات مرسوم را انجام داد و در سال ۱۹۴۹ میلادی با پدر بزرگوارش به پاکستان رفت و در آنجا زبان اردو را نیز آموخت.

وی با اینکه در ابتدای جوانی ــ در سال ۱۳۳۱ خورشیدی ــ به عنوان کارمند در اتاق تجارت شهر قندهار مشغول به کار شده بود اما عشق و علاقه شدید به تحصیل علوم دینی او را واداشت که شغل دولتی را رها کند و به تحصیل در حوزه علمیه بپردازد.

محمدآصف جوان پس از چند ماه آموختن ادبیات عربی و منطق، در سال ۱۳۳۲ به “نجف اشرف” هجرت کرد و در مدت دو سال و نیم دروس سطح را به پایان رساند.

وی سپس به تحصیل در دوره خارج فقه و اصول پرداخت و نزد آیات عظام «سید محسن حکیم»، شیخ «حسین حلی»، «سید عبدالاعلی سبزواری» و «سید ابوالقاسم خوئی» به شاگردی پرداخت.

مرحوم محسنی پس از دوازده سال تحصیل در نجف به زادگاهش قندهار بازگشت و حسینیه بزرگ قندهار و مدرسه علمیه آن شهر را تأسیس کرد.

 

ایشان در سال ۱۳۵۷ به سفر حج مشرف شد و بعد از حج، به سوریه رفت و چند ماهی در شهر دمشق مشغول تدریس علوم حوزوی گردید.

او سپس به ایران آمد و با جمعی از روحانیون افغانستان مقیم حوزه علمیه مقدس قم، “حزب حرکت اسلامی ‌‌افغانستان” را تأسیس نمودند. این حزب به رهبری آیت الله محسنی در بُعد نظامی ‌‌بیش از صد پایگاه نظامی‌‌ در نوزده ولایت افغانستان ایجاد نموده و هزاران نیروی مسلح را بر علیه متجاوزین شوروی سابق سازماندهی و رهبری کرد.

 

پس از پیروزی بر شوروی و در زمان حاکمیت اولین دولت مجاهدین در کابل، وی سخنگوی شورای رهبری دولت اسلامی ‌‌افغانستان بود؛ اما پس از وقوع جنگ‌های داخلی بین گروه‌های مجاهدین کابل را ترک نموده و مدتی مقیم شهر اسلام آباد پاکستان شد. ایشان در سال ۱۳۷۶ پاکستان را ترک نمود و مقیم شهر مقدس قم شد و در این شهر به تدریس خارج فقه، علم کلام و علم رجال پرداخت.

آیت الله محسنی بعد از سقوط حکومت طالبان، به افغانستان بازگشت و عضویت لویی جرگه را پذیرفت. از مهم‌ترین اقدامات ایشان در این دوره، تثبیت نظام جمهوری اسلامی در افغانستان، رسمیت مذهب تشیع، تأسیس تلویزیون تمدن و ساخت مجتمع بزرگ علمی ‌‌فرهنگی و حوزه علمیه خاتم النبیین (صلی الله علیه و آله) است که نظیری را در افغانستان ندارد.

آن فقید سعید همچنین از اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود و در تمام اجلاس و نشست های مهم مجمع، حضوری فعال داشت.

آیت‌الله محسنی با آقای برهان‌الدین ربانی روابط بسیار نزدیک و دوستانه‌ای داشت.

نقل شده است که یک‌بار زمانی‌که هر دو در میدان هوایی کابل راهی سفر بودند، آقای ربانی من‌باب شوخی به آیت‌الله محسنی گفته بود:” با هم‌نشینی و استدلال‌های شما احتمالا من شیعه شوم”. آیت‌الله محسنی در پاسخ گفته:” این‌که من سنی شوم و یا شما شیعه، مشکلی را حل نمی‌کند. اما اگر شیعه و سنی در کنار هم دوستانه زندگی کنند، موضوع مهمی است.”

 

 

آیت‌الله اشرفی‌شاهرودی با صدور پیامی درگذشت آیت‌الله محسنی از علمای افغانستان را تسلیت گفت.

در پیام این استاد حوزه علمیه خراسان آمده است: رحلت عالم جلیل‌القدر خدمتگذار صدیق مردم شریف افغانستان آیت‌الله آقای حاج شیخ محمدآصف محسنی براستی ثلمه ای بر پیکر وحدت اسلامی در آن دیار بود.

اینجانب این ضایعه را به مردم شریف افغانستان‌ و حوزه های علم و تحقیق مسائل دینی و خاندان شریف معظم‌له تسلیت و تعزیت عرض نموده؛ علو درجات برای آن مرحوم و صبر و اجر جزیل برای کلیه داغدیدگان را مسالت دارم.

 

سفارت ایران در کابل اعلام کرد: «درگذشت فقیه عالیقدر، حضرت آیت‌الله حاج شیخ محمد آصف محسنی را به دولت و ملت افغانستان به ویژه اعضای خانواده، مقلدان و شاگردان آن مرحوم تسلیت می‌گوید.

 

مرحوم آیت‌الله محسنی که عمر گرانبهای خود را صرف تعلیم و تعلم در حوزه دین مبین اسلام کرد و مصدر خدمات شایانی در این عرصه به ویژه در حوزه تقریب و اخوت اسلامی بود، نقش موثری در جهاد و مقاومت افغانستان نیز داشت.

از خداوند متعال علو درجات برای آن مرحوم و صبر و اجر برای بازماندگان مسألت می‌نماید.»

پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی به مناسبت درگذشت آیت الله محسنی

دکتر علی‌اکبر ولایتی به دنبال درگذشت آیت‌الله شیخ آصف محسنی، با صدور پیامی، این ضایعه و مصیبت را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: خبر درگذشت فقیه عالی‌قدر حضرت آیت‌الله حاج شیخ آصف محسنی استاد و معلم برجسته اخلاق و مرجع عظیم‌الشان شیعیان موجب تأسف و تأثر فراوان شد.

وی افزود: آیت‌الله شیخ آصف محسنی از افتخارات حوزه‌های علمیه افغانستان بودند، عمر با برکت خویش را در راه اعتلای نام بلند اسلام و آموزه‌های دینی و شیعی سپری کرد و پس از سال‌ها مجاهدت، تحصیل و تعلم مجاهدانه به ملکوت اعلی پیوست.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تصریح کرد: آیت‌الله آصف محسنی فقیهی فرزانه، عالمی وارسته و زاهدی پارسا بود که علاوه بر الگوی اخلاقی و علمی، در کنار تدریس، تألیف، تحقیق و تربیت شاگردان توانمند، به راه‌اندازی و تأسیس مراکز متعدد دینی، فرهنگی، تحقیقاتی مشغول بود و در کنار مبارزات سیاسی، خدمات اجتماعی و تأثیرگذاری را بر جای گذاشت.

ولایتی عنوان کرد: مرحوم آیت‌الله آصف محسنی مدافع و منادی اخوت اسلامی و تقریب مذاهب، رئیس شورای علمای شیعه افغانستان و بنیانگذار حوزه علمیه و دانشگاه خاتم النبیین در کابل و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: اینجانب این مصیبت بزرگ را به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، مردم بزرگ و متدین افغانستان، حوزه‌های علمیه، علما، طلاب، شاگردان، علاقه‌مندان و بیت معظم آن فقیه عالی‌قدر تسلیت و تعزیت عرض می‌کنم، صبر و اجر آرزومندم و برای آن عالم فرزانه رحمت واسعه الهی از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.

 

 

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان با صدور پیامی درگذشت آیت الله محسنی (ره) را تسلیت گفت

انا لله و انا الیه راجعون

شادروان شیخ محمد آصف محسنى شخصیت روحانى، دانشمند و علم دوست کشور بود که عمر پربارش را در راه مجاهدت خاضعانه در عرصه علوم اسلامى، اجتماعى و اخوت اسلامى وقف خدمت به مردم و کشورش کرد و آثار علمى زیادى از خود به جا گذاشت.

درگذشت آن مرحوم را یک ضایعه بزرگ میدانم و مراتب همدردی و تسلیت عمیق خود را به اعضای خانواده، دوستان و پیروانش ابراز داشته از بارگاه ایزد لایزال برای مرحومی بهشت برین و برای بازماندگانش صبر و شکیبایی استدعا می نمایم.

گفتنی است که آیت الله محمد آصف محسنی، رئیس شورای اخوت اسلامی افغانستان و یکی از چهره های برجسته علمی شب گذشته در سن ۸۴ سالگی درگذشت.

  • نخبگان و محصلین ولایت دایکندی

اخبار افغانستان و جهان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
این پایگاه: از طریق نقد منصفانه و تحلیل های علمی، روحیه حسابدهى و شفافیت را در حکومت محلی ولایت دایکندی تعقیب می نماید*** این پایگاه: تا حد توان انعکاس دهنده نابسامانیهای سیاسی و اداری در ولایت دایکندی می باشد *** این پایگاه: در جهت اداره سالم ومدیریت أثربخش در ولایت دایکندی می کوشد*** با آخرین گزارشات و تحلیل های خبری از ولایت دایکندی با ما باشید*** این پایگاه: پذیرای مقالات وتحلیل های خبری شما برای نشر در اینجا می باشد*** این پایگاه: پیشنهادات شما را در مورد عرضه خدمات بهتر خود به دیده قدر مینگرد.*** اطلاع رسانی شما، این سایت را به دیگران موجب امتنان و خرسندی است*** منتظر تماس و ارتباط علمی و فرهنگی شما می باشد*** راه ارتباطی شما به ما: adalat115@gmail.com