بهزاد انتخابات نمایشی و مهندسی شده است؛ با عدم شرکت در انتخابات به تقلب نه بگوییم!
احمد بهزاد، نماینده سابق پارلمان و از اعضای ارشد جنبش روشنایی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری شفقنا افغانستان، اظهار کرد: شورای عالی مردمی جنبش روشنایی و خانواده های شهدا و فعالین جنبش و تعداد زیادی از نخبگان و فرهنگیان در روزهای گذشته طی چندین نشست مشورتی به این جمع بندی رسیدند که در انتخابات پیش رو رای مردم افغانستان تعیین کننده نیست، بنابراین شرکت در انتخابات کمک به مشروعیت بخشیدن به تقلب است، ازینرو جنبش روشنایی و هوادارانش در انتخابات شش میزان شرکت نمی کنند...
احمد بهزاد گفت: شرکت نکردن در نمایشی تحت عنوان انتخابات مهندسی شده، بازگشت اعتبار به رای مردم و اصل دموکراسی است.
وی افزود: به این نتیجه رسیدیم که آنچه قرار است در شش میزان اتفاق بیفتد موثریت رای مردم افغانستان نیست و نمایشی است که از قبل سازماندهی شده و مشارکت مردم پای صندوقهای رای، به نحوی کمک کردن به تقلب سالاران است.
عضو اسبق پارلمان کشور گفت: در گفتگوهایی که با برخی از تیم های انتخاباتی صورت گرفت، سوال کردیم که آیا شما رای و نظر مردم افغانستان در انتخابات را تعیین کننده می دانید، آنها اخبار وحشتناکی از ابعاد تقلب و تخلفهای انتخاباتی به ما ارائه کردند که نشاندهنده از پیش تعیین شدن نتیجه و مهندسی انتخابات می باشد.
بهزاد عنوان کرد: دو قطبی که فعلا در فضای انتخاباتی بوجود آمده، در یک سو تلاش تقلب سالاران برای مهندسی انتخابات را شاهد هستیم و در سوی دیگر تلاش امتیاز سالاران را می بینیم که تلاش دارند تا بدون شریک کردن رای و نظر مردم و برآورده کردن مطالبات آنها، برای خود و گروهشان امتیاز کسب کنند. عدم مشارکت در چنین نمایشی را به معنای سلب مشروعیت از نتایج مخدوش و مهندسی شده شش میزان تفسیر کرده ایم.
بهزاد در پاسخ به اینکه آیا تحریم انتخابات، خلاف دموکراسی نیست؟ تصریح کرد: اتفاقا تلاش جنبش روشنایی و دعوت از مردم برای شرکت نکردن در یک نمایش بحرانساز، به نام انتخابات، دقیقا دفاع از اصل جمهوریت و دموکراسی است.
وی خاطرنشان کرد: ما زمانی می توانیم به آینده دموکراسی خوشبین باشیم و به جمهوریت نظام دل ببندیم که در آن رای و نظر و حرف مردم محور تمام جهت گیریها و تصمیم گیریهای بزرگ و کوچک باشد؛ در نظامی که نظر مردم اعتبار ندارد و به رای مردم ترتیب اثر داده نمی شود، برگزاری چنین نمایشهایی به نام انتخابات، خطرناک است و نظام را از درون بی محتوا می سازد.
عضو ارشد جنبش روشنایی گفت: حرکت جنبش روشنایی و دعوت مردم به نرفتن پای صندوقهای رای و سلب مشروعیت از نتایجی که می دانیم در اثر تقلبات وسیع و سازماندهی های گسترده اعلام می شود، در حقیقت در راستای دفاع از دموکراسی و جمهوریت برای مردم سرزمین ماست.
چه کسانی در مهندسی انتخابات سهیم هستند؟
احمد بهزاد در بخش دیگر سخنان خود گفت: در حال حاضر کسانی که به قدرت حکومتی دسترسی دارند، بیشترین سعی و تلاش را برای مهندسی انتخابات به نفع خود دارند و دو قطبی فضای موجود در عرصه مجادلات سیاسی افغانستان گویای این واقعیت است.
وی افزود: در سوی دیگر کسانی هستند که می دانند قدرت را حاکم نخواهند شد و در گدشته هم نشان دادند که از رای مردم برای بدست آوردن امتیازات گروهی بهره گرفته اند و بعد از اینکه به نیمی از قدرت رسیدند، هیچ توجهی به رای دهندگان خود و به مردمی که بالای ۸۰ درصد به آنها رای داده بودند، نکردند، این تیم هم که ما از آنها با عنوان امتیاز سالاران نام می بریم، تلاش خواهند کرد که از تقلبات و اقداماتی که خلاف قانون انجام می دهند، برای کسب امتیاز استفاده کنند.
بهزاد گفت: پیام جنبش روشنایی به مردم افغانستان این است که با عدم شرکت در نمایش فاجعه بار شش میزان، به تقلب نه بگویند و از تقلب مشروعیت زدایی بکنند و همچنان اجازه ندهند که امتیاز سالاران یکبار دیگر از رای آنها برای کسب امتیازات گروهی و شخصی خود سوء استفاده کنند.
نماینده سابق پارلمان تصریح کرد: با تحریم همه جانبه انتخابات، همه مردم افغانستان به یک منفعت بزرگ دست خواهند یافت و آن بازگشت قدرت و اقتدار به رای و نظر و اراده جمعی آنهاست. عدم مشارکت مردم در انتخابات شش میزان قدرت رای مردم را برجسته خواهد کرد و در حقیقت به رای مردم اعتبار خواهد بخشید.
رای ندادن پیامی صریح برای جامعه جهانی
عضو ارشد جنبش روشنایی بیان داشت: متاسفانه در سالهای گذشته برخی محافل خارجی تلاش کردند که با نمایشهای شبه دمکراتیک توجیهی برای کمکهای خود به برخی حلقات داشته باشند. آنها در واقع از جیب مالیات دهندگان خود برای حلقات معینی کمک می کنند و با ارسال تصاویری از مردم مانند صف کشیدن در پای صندوقهای رای، تلاش داشتند اینگونه القا کنند که کمکهایشان برای استوار ماندن دموکراسی مصرف می شود.
وی خاطرنشان کرد: ما باید این روند را متحول بسازیم، اگر می خواهیم که کمکهای جهانی در افغانستان درست مصرف شود و حاکمان پاسخگو باشند و از همه مهمتر اگر می خواهیم که جامعه جهانی را وادار کنیم که نسبت به جهت گیریهای خود تجدید نظر بکنند، باید این روند را متحول بسازیم.
وی با بیان اینکه اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند، پیام صریحی به جامعه جهانی داده اند، یادآور شد: با شرکت نکردن در انتخابات و دفاع از رای خود و اصل جمهوریت نظام و اینکه به تقلب مشروعیت ندهنم، پیام صریحی به محافل جهانی منتقل می شود و آنها ناگزیر خواهند شد که حرف مردم افغانستان را بشنوند و این سوال بطور جدی در افکارعمومی مطرح خواهد شد که چرا مردمی که همیشه پای صندوقهای رای صف می کشیدند در این انتخابات با صندوقهای رای قهر کرده اند.
وی در پایان گفت: این کمک خواهد کرد برای اینکه ساختارهای انتخاباتی اصلاح شود که در نتیجه به رای مردم اعتبار قایل شوند؛ وقتی این اتفاق بیفتد هیچ گروهی چه ارگ نشینان و چه سپیدار نشینان نمی توانند در نظامی که رای مردم تعیین کننده باشد به تظاهرات یک میلیونی شهروندان بی اعتنا باشد.
منبع: شفقنا افغانستان