رحمتالله نبیل: میزان مشارک کم ،سیلی محکم مردم به روی رهبران حکومت وحدت ملی است.
رئیس دسته انتخاباتی «عدالت و امنیت» میگوید، بر اساس معلوماتی که در اختیار دارد و به گفتهی او تقلب هایی که صورت گرفته است، انتخابات ریاست جمهوری در دور نخست برنده ندارد و باید آمادهگی برای برگزاری انتخابات شفاف در دور دوم روی دست گرفته شود...
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری میگوید:
- مشارکت مردم در انتخابات ششم میزان کمرنگ بوده است و هیچ یک از نامزدان نتوانستهاند، آرای لازم را برای پیروزی به دست بیاورند و به این ترتیب انتخابات به دور دوم خواهد رفت.
- در انتخابات ششم میزان حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون نفر شرکت کردهاند که تقلب گسترده نیز در آن صورت گرفته است.
- رئیس جمهوری که با ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار رأی به ریاست جمهوری برسد، مشروعیت حقوقی دارد، اما مشروعیت اخلاقی نخواهد داشت و نمیتواند کشور را اداره کند.
- نبیل روز سهشنبه، نهم میزان98 در یک نشست خبری گفت که سه دسته انتخاباتی زیر با موقفگیریشان بستر را برای بحران در کشور فراهم میکند.
الف) سخنان هشدار آمیز گلبدین حکمیتار که گفته بود، نباید با تقلب او را مجبور کند که دوباره به سنگر جنگ برگردد.
ب) سخنان امرالله صالح که گفته بود تیم دولتساز حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد آرا را با دست آورده است.
ج) موضع عبدالله عبدالله که پیروزیاش را در دور نخست انتخابات اعلام کرد و گفت که حکومت آینده را تشکیل خواهد داد.
- رحمتالله نبیل این موقفگیریها را پیش از وقت خواند و تأکید کرد که کمیسیونهای انتخاباتی نباید بر این تخلفات آشکار انتخاباتی چشم بپوشند.
او هر چند اعلام پیروزی و پیشداوری قبل از وقت توسط رهبران دستههای انتخاباتی «ثبات و همگرایی» و «دولتساز» را مورد نقد قرار داد، اما خود نیز در سخنان پیشداورانهای اعلام کرد که انتخابات در دور نخست برنده مشخص ندارد و باید به دور دوم برود.
- شمار اشتراککنندهگان انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان بسیار اندک است و میزان مشارک کم «سیلی» محکم مردم به روی رهبران حکومت وحدت ملی است.
- در انتخابات ریاست جمهوری به صورت گسترده تقلب صورت گرفته است و باید کمیسیونهای انتخاباتی تلاش کنند تا در شمارش آرا شفافیت بیاورد.
- او همچنان از کمیسیونهای انتخاباتی خواست تا برای برگزاری انتخابات شفاف در دور دوم تلاش کنند.
انتخابات ریاست جمهوری در ششم میزان تحت تدابیر شدید امنیتی و تهدید مکرر گروه طالبان برگزار شد. در این انتخابات ۱۳ نفر از میان ۱۸ نامزدی که برای تصدی کرسی ریاست جمهوری نامنویسی کرده بودند، به رقابت پرداختهاند.