عبدالطیف پدرام : از پلان رذیلانه ی امریکا در خصوص انتخابات افغانستان پرده برداشت
آقای پدرام امروز(چهارشنب10 میزان98) در یک نشست خبری در کابل گفت: تمام ترفندهای آمریکا برای این بود شخصیت سازی بکنند، زمینه را برای تقلب فراهم بسازند و دوباره مهره خود را تحمیل کنند. تیم دولت ساز موضع گیرهایی که گویا علیه طالبان و امریکا داشتند، به خاطر این بود که نشان بدهند که چه آدم ملی و چه وطن پرستی و چه مردم مستقلی هستند؛ تا بعد زمینه تقلب و حضور در قدرت را فراهم بکند...
یکی از دلایل اشتراک کمرنگ مردم در انتخابات بازی ریاکارانه دستگاه ترامپ در ابطه به مسایل صلح و انتخابات بود. امریکا همزمان با مطرح شدن بحث انتخابات، گفتگو با طالبان را به رهبری خلیلزاد شروع کردند.
پدرام افزود: امریکا تلاش کرد مذاکرات صلح را بسیار مهم جلوه بدهد و هی ذهنیت سازی می کرد، تبلیغ می کرد و سبوتاژ می کرد که انتخابات نمی شود و باید حکومت موقت به وجود بیاید. اما حالا که وضعیت انتخابات را می بینیم به این نتیجه می رسیم که این یک پلان رذیلانه بود که مردم و طیف های خاص را در جریان مبارزات انتخاباتی اغفال بکنند و بعد چند روز که به انتخابات می ماند، آقای ترامپ اعلام کند که مذاکرات صلح به نتیجه نمی رسید.
پدرام با اشاره به اینکه «هیچگاه به امریکایی ها و اینکه برای مشکل افغانستان راه حل دارند، باور ندارم»، گفت: ما پیوسته منتقد به سیاست های امریکا بودیم. تمام این ترفندها زیر نام مذاکرات صلح با طالبان برای این بود که باز برای یک تعداد آدم های خاصی، شخصیت سازی بکنند، زمینه را برای تقلب فراهم بسازند و دوباره مهره خود را به عنوان رئیس حکومت بر مردم افغانستان تحمیل کنند.
به گفته او، این بازی امریکا خیلی از تیم ها و جریان های سیاسی را فلج کرد؛ در حالی که تیم دولت ساز دقیقا میدانستند که انتخابات برگزار می شود و موضع گیرهایی که گویا علیه طالبان و امریکا داشتند، به خاطر این بود که نشان بدهند که چه آدم ملی و چه وطن پرستی و چه مردم مستقلی هستند؛ تا بعد زمینه تقلب و حضور در قدرت را فراهم بکند.
وی تاکید کرد که تمام این ترفندها، یک بازی استخباراتی و تبلیغاتی بود.
این نامزد ریاست جمهوری همچنان آقای خلیلزاد را متهم کرد که در سبوتاژ انتخابات افغانستان نقش اساسی داشت و یکبار دیگر نقش خود را در ارتباط به انتخابات افغانستان به نفع کشور امریکا انجام داد.
یک روز پس از روز برگزاری انتخابات، ویدیوهایی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که نشان دهنده تقلب به یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.
شماری از نامزدان می گویند که این انتخابات نیز همانند انتخابات های گذشته پر از تقلب بوده است. در این میان، جنجال بر سر پذیرفتن آرای بدون بایومتریک بالا گرفته است، اما کمیسیون مستقل انتخابات تاکید دارد که آرای بدون بایومتریک فاقد اعتبار است و شمرده نمی شود.