گزارش دهی سالانه از کارکرد ریاست احیاء و انکشاف دهات ولایت دایکندی
ریاست احیاء و انکشاف دهات که زیر چتر سکتور زراعت و انکشاف دهات کار میکند، نیز گزارش کاری یک ساله ی خویش را 1 جدی ۱۳۹۸ ارایه نمودند که فشرده ی آن قرار ذیل اند...
برنامه ها و پروگرام های فعال زیر چتر ریاست احیاء و انکشاف دهات عبارت اند از : برنامه ملی میثاق شهروندی، برنامه انسجام ساحوی، برنامه آبرسانی و حفظ الصحه روستایی، برنامه راه سازی روستایی، برنامه انسجام و پاسخ به حوادث، برنامه انکشاف اقتصاد روستایی، پروگرام حفظ الصحه کامل به رهبری جامعه و مؤسسات محترم همکار با این اداره که بدون شک سهم فعال در انکشاف روستا ها داشتن عبارت اند از یونیسف، اکسفام، مدیر، کوار، CRS، ADA و کوک میباشند.
پروژه ها و فعالیت های انکشاف دهات در سال مالی ۱۳۹۸ عبارت اند از:
برنامه ملی میثاق شهروندی در سه ولسوالی میرامور، نیلی و کیتی تطبیق گردیده.
اعمار ۱۸۰ کانال زراعتی.
اعمار ۲۶ شبکه آبیاری.
اعمار ۱۰۹ شبکه آبرسانی جاذبوی.
حفاری ۱۱۵ حلقه چاه آب آشامیدنی.
اعمار ۱۶ شبکه آبرسانی سولری.
اعمار ۱۹ شبکه برق سولری.
احداث سرکهای دهاتی و اعمار ۱۸ وایه پلچک به هدف ارایه خدمات حد اقل معیاری برای شهروندان کشور در مناطق روستایی، در سه ولسوالی مرکز، کیتی و میرامور با بودجه مجموعی، ۷۸۸,۹۷۱,۱۲۱ افغانی تطبیق و یاهم در حال تطبیق میباشد.
اعمار ۳ باب مکتب ۱۶ صنفی بشکل معیاری با تمام تجهیزات و اعمار ۵۰۱ متر کانال در سه ولسوالی مرکز، اشترلی و بندر، از طریق برنامه ملی انسجام ساحوی، با بودجه مجموعی، ۷۶۷۶۳۲۳۸ افغانی صورت گرفته و به بهره برداری سپرده شده است.
اعمار ۲۰ رشته شبکه آبرسانی، ۳۹ حلقه چاه آب آشامیدنی صحی و ۱۵ سیت مبرز از طریق برنامه ملی آبرسانی و حفظ الصحه روستایی، با بودجه مجموعی ۳۹۹۵۷۳۶۲ افغانی در سطح ولایت دایکندی صورت گرفته است.
از طریق پروگرام حفظ الصحه کامل به رهبری جامعه، ۵۳۰۰ مبرز در قریجات زیر پوشش، اصلاح و ترمیم گردیده، به تعداد ۷۴۰ مبرز جدید ساخته شده که در مجموع برای۱۳۴ شورا در ولسوالی شهرستان، آگاهی حفظ الصحه و تعلیمات صحی داده شده اند، فعالیت های این برنامه با رهبری مردم و توسط مردم به پیش برده می شود.
فعالیت های که از طریق مؤسسات همکار صورت گرفته، توزیع ۴۵۵ فلتر ریگی جهت تصفیه آب.
ساخت و حفاظت ۲۱ چشمه یا منبع آب.
اعمار ۶۳ شبکه آبرسانی سولری و گراویتی با ذخیره.
حفاری وترمیم ۳۴ حلقه چاه آب آشامیدنی صحی.
ساخت وتر میم ۳۷۳ مبرز معیاری.
تدویر ورکشاپ های حفظ الصحه برای ۴۵۰۰ فامیل.
اعمار ۱۱ ذخیره آب زراعتی، اعمار یک باب ترنال و اعمار ۱۱ متر دیوار محافظوی.
اعمار ۱۲ باب ذخیره آب زراعتی، ۵۴۰ متر کانال، ۹۷۰ متر دیوار محافظوی و دو سربند.
اعمارتقریبا ۲۷ کیلومتر سرک.
توزیع ۲۲۵۰۰۰ کیلوگرام مواد غذای برای ۱۵۰۰ فامیل.
این پروژه ها از طریق مؤسسات همکار ریاست احیا و انکشاف دهات با بودجه مجموعی ۱۶۲۷۶۳۵۱۵ افغانی در سطح ولایت دایکندی تطبیق و تکمیل گردیده است.
برنامه ملی انکشاف اقتصاد روستایی که در دو ولسوالی مرکز وکیتی فعالیت دارند، دربخش های آگاهی دهی برای شورا ها جهت توانمند سازی اقتصادی قشر آسیب پذیر و به حاشیه رانده شده ی جامعه کار می کنند، نخست گروپ ها و اتحادیه های تولیدی و پس انداز تشکیل داده که گروپ های تولیدی وپس انداز را مشترکا از زنان و مردان تشکیل میدهد تا بعد از آگاهی دهی کامل به مردم بانک های پس انداز ایجاد گردد.
مختصر گزارش ارایه شده در گفتمان ولایتی خدمت مردم شریف دایکندی ارایه گردید، قابل یاداوری میدانیم اینکه ریاست احیا و انکشاف دهات با تیم فعال و جوان خویش متعهد به کار در قرا و قصبات دور دست به هدف دسترسی عامه مردم به حد اقل خدمات معیاری، کاهیش فقر و ماموریت وزارت محترم احیا و انکشاف دهات میباشد.
- ۹۸/۱۰/۰۳