نمایندگان مجلس: حکومت کمکهای بینالمللی را حیف و میل نموده است
با آنکه وزارت صحت عامه از مصرف 15 میلیون دالر در راستای مبارزه با ویروس کرونا (Covid-19) در یک ماه گذشته خبر میدهد؛ اما نمایندگان مجلس میگویند که تاکنون ابتداییترین تجهیزات طبی نیز به ولایتها فرستاده نشده است کمکهای بینالمللی حیف و میل شده است...
اما شمار زیادی از نمایندگان در نشست عمومی روز چهارشنبه (20 حمل) خاطرنشان ساختند که تاکنون هیچگونه تجهیزات طبی و دارو به ولایت هایشان ارسال نشده است.
محمد نسیم مدبر نماینده بغلان در مجلس گفت که تاکنون ابتداییترین تجهیزات طبی در بغلان ارسال نشده است و با شیوع ویروس کرونا در این ولایت، یک فاجعه انسانی رخ خواهد داد.
مدبر همچنین از غیرعادلانه تقسیم شدن کمکهای موسسات ملی و بینالمللی در راستای مبارزه با کرونا انتقاد کرد و گفت که این کمکها بیشتر حیف و میل شده است. او تاکید کرد که باید یک کمیسیونی برای بررسی نحوه مصرف پولهای اختصاص داده شده برای کرونا توظیف شود.
فریده نیکزاد نماینده بادغیس نیز گفت که بادغیس با کمبود پرسنل و تجهیزات طبی مواجه میباشد و تاکنون هیچ گونه تجهیزات طبی برای این ولایت فرستاده نشده است.او نیز هشدار داد که اگر در اسرع وقت تجهیزات طبی در اختیار اداره محلی بادغیس قرار نگیرد؛ احتمال وقوع فاجعه انسانی در این ولایت میرود.
عبدالظاهر سالنگی نماینده پروان نیز گفت که در امر مبارزه با ویروس کرونا تنها 1 میلیون افغانی برای ولایت پروان در نظر گرفته شده که تاکنون این پول به این ولایت نیز فرستاده نشده است.او تاکید کرد که دولت باید تمام ولایتها را یکسان در نظر بگیرد و تجهیزات طبی را در اختیار همه ولایتها قرار دهد.
ضیاءالدین ضیاء نماینده سمنگان نیز گفت که هرچند ولایت سمنگان دومین ولایت کشور بود که در آن رویداد مثبت ویروس کرونا به ثبت رسید؛ اما تاکنون ابتداییترین تجهیزات طبی به سمنگان فرستاده نشده است.ضیاء اضافه کرد که وزارت صحت عامه هیچ کار عملی را در ولایت سمنگان انجام نداده است.
او همچنین از توزیع کمکهای مواد غذایی دولتی در سمنگان انتقاد کرد و گفت که این کمکها بر اساس شناخت قومی توزیع شده و به مستحقین نرسیده است.
غلامحسین ناصری نماینده کابل از حیف و میل شدن میلیونها دالر کمک بینالمللی در راستای مبارزه با ویروس کرونا انتقاد کرد و گفت که حکومت به بهانهی کمیته اضطرار این کمکها را دزدی کرده است.
ناصری علاوه کرد که در ازای این کمکها؛ حکومت گندم گندیده را از ذخیرههای چندین ساله سیلو بیرون کرده و برای هر خانواده 5 کیلو در غرب کابل توزیع کرده است.
او تاکید کرد که بهتر است مجلس هیئتی را برای بررسی نحوه مصرف کمک 104 میلیون دالری سازمان ملل متحد توظیف کند.
الله گل مجاهد دیگر نماینده کابل نیز گفت که 104 میلیون دالر کمک صورت گرفته از سوی ارگ ریاست جمهوری حیف و میل شده است.او تاکید کرد که باید از ارگ بابت این کمکها حساب گرفته شود.
در همین حال میر رحمان رحمانی رئیس مجلس تاکید کرد که وزارت صحت عامه باید به زودترین فرصت تجهیزات طبی را به ولایتها ارسال کند، تا از بروز فاجعه انسانی جلوگیری گردد.او همچنین توزیع 5 کیلو گندم به شهروندان را شرمآور خواند و اضافه کرد که کمکهای موسسات ملی و بینالمللی به شکل درست آن مدیریت نشده است.
طنز نیست.
کسی اعلان کرده بود؛ من طرح تجارتی دارم و در بدل یک دالر در فلان تاریخ رهنمای می کنم، به شرطی که متقاضیان در حساب بانکی ام یک دالر بریزد.
بیش از یک میلیون نفر در حساب بانکی اش پول ریخت، مردم در وقت معینه منتظر طرح تجارتی بود، که ناگاه صاحب طرح به همه مشتریان گفت؛
اینکه من حالا بیش از یک میلیون دالر را در مدت دوماه جمع نمودم یک طرح بود.
حالا هم از درون دولت کمک جمع آوری میشود و هم از برون دولت ولی به مردم بیچاره، چهار پاو گندم میرسد، نمیدانم همان طرح است یا کمک به فقرا؟